Κάλεσμα για προτάσεις έργων ανοικτού κώδικα στο Google Summer of Code 2021

google-code

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), θα καταθέσει αίτηση να συμμετέχει και στο φετινό  πρόγραμμα Google Summer of Code  2021 ως mentor organization, και θα στηρίξει έργα ανοιχτού κώδικα από φοιτητές και ερευνητές ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων.

To GSoC προσφέρει σε φοιτητές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να συμβάλουν σε ένα έργο ανοιχτού κώδικα και να μάθουν πώς είναι να εργάζονται σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης ανοιχτού λογισμικού. Κάθε καλοκαίρι συμμετέχουν στο GSoC χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη δημοφιλών έργων ανοικτού λογισμικού. To GSoC υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο και από το 2005 που ξεκίνησε έχουν συμμετάσχει σε αυτό περισσότεροι από 16.000 φοιτητές από 111 χώρες με αποτέλεσμα να παραχθούν περισσότερες από 38.000.000 γραμμές κώδικα για 715 οργανισμούς ανοιχτού λογισμικού.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://newsletters.ellak.gr//lt.php?tid=fUkNCwdTAVUAVRRSXl1UGwIAAVFJBQBVVR8EDVINBFZWBgEIWwceB1AACgVUUFQbBg8CU0lQUwIHH1IGVw0YAAxWVQwDBgcCDFBdTwddU1ADVwNdSQVXU1cfBFdXDRhbAQRSFAACVlcFUQ4BUVYEAw