Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

sch logo

«ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΡΗΣΤΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΣΔ ΑΠΟ ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ») στην περιοχή ευθύνης του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ»»

  • Υποστήριξη μονάδων σε θέματα συνδεσιμότητας & Υποστήριξη μονάδων και χρηστών στις υπηρεσίες ΠΣΔ (Δ/νσεων Εκπαίδευσης των νομών ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΧΑΝΙΩΝ, ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΛΑΣΙΘΙΟΥ)

  • Εξελιγμένες υπηρεσίες βίντεο

    Η υπηρεσία Video (http://video.sch.gr) παρέχει τη δυνατότητα αναζήτησης, ανάρτησης και αναπαραγωγής βίντεο με σύγχρονα μέσα. Επιτρέπει στους χρήστες που αναρτούν υλικό, να καταχωρούν μεταδεδομένα, ενώ παράλληλα προσφέρει ένα σύνολο προσωποποιημένων υπηρεσιών στα πιστοποιημένα μέλη ΠΣΔ. Υποστηρίζει βίντεο υψηλής ευκρίνειας και αναπαραγωγή από διαφορετικές υπολογιστικές συσκευές. Παρέχεται σε σχολεία και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μπορούν επίσης να δημιουργούν τα δικά τους ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά κανάλια και τις δικές τους ομάδες, στις οποίες το βίντεο υλικό διαμοιράζεται μόνο μεταξύ των μελών και όχι ελεύθερα στο διαδίκτυο. Μια σημαντική δυνατότητα της υπηρεσίας είναι η υποστήριξη Ζωντανών Μεταδόσεων (http://video.sch.gr/live), που αφορά στην ζωντανή μετάδοση προς την σχολική κοινότητα αλλά και ελεύθερα στο διαδίκτυο εκδηλώσεων που διοργανώνει είτε το Υπουργείο Παιδείας είτε εποπτευόμενοι φορείς του είτε τα σχολεία.

  • Υπηρεσία επικοινωνίας και συνεργασίας

    Η υπηρεσία Επικοινωνίας και Συνεργασίας (https://www.uc.sch.gr) προσφέρει σε όλους τους χρήστες του ΠΣΔ δυνατότητα επικοινωνίας με φωνή, βίντεο και γραπτά μηνύματα. Προσφέρει επίσης προηγμένες υπηρεσίες, όπως συνδιάσκεψης και δυνατότητα μεταφοράς αρχείων και διαμοιρασμού της επιφάνειας εργασίας μεταξύ δύο Η/Υ, καθώς και υποσύστημα λήψης fax και προώθησης του στο email του χρήστη. Για τις ανάγκες λειτουργίας των Κέντρων Τεχνικής Υποστήριξης των Φορέων Υλοποίησης του ΠΣΔ (801.11.801.81), η υπηρεσία ανέπτυξε εξελιγμένο σύστημα Call Center, με δυνατότητα διασύνδεσης με άλλα πληροφοριακά συστήματα του ΠΣΔ.

  • Υπηρεσία πολυμεσικών παρουσιάσεων

    Η υπηρεσία δημιουργίας Ψηφιακών Πολυμεσικών Παρουσιάσεων και Διαλέξεων (http://mmpres.sch.gr) είναι μια νέα υπηρεσία του ΠΣΔ που φιλοδοξεί να εισάγει τα πολυμέσα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αξιοποιώντας τα τόσο στην καθαρά μαθησιακή διαδικασία όσο και γενικότερα στα δρώμενα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η υπηρεσία, παρέχει ένα σύνολο εργαλείων και λειτουργιών που δίνουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους, να δημιουργήσουν νέο οπτικοακουστικό περιεχόμενο συνδυάζοντας πολλών διαφορετικών μορφών εμπλουτισμένα μέσα, όπως βίντεο, εικόνες και ήχους.